28 Ocak 2011 Cuma

Kızlara Facebook Tuzağı


Çakma ünlüler, Facebook'ta genç kız avına düştü! Siz siz olan bu uyanıklara yakanızı kaptırmayın.



Dünyanın en büyük sosyalleşme ağı, Facebook'ta çakma ünlüler genç kız peşine düşmüş. Bugün gazetesi yazarı Aşkut Işıklar, çakma ünlülerin peşihe düştüğünde çok ilginç olaylarla karşılamışmış. Siz siz olan bu çakma ünlülerin tuzağına düşmeyin. 


Türkiye'de son verilere göre 3 milyon 464 bin 640 kişi Facebook kullanıyor. 


Yani yaklaşık 3.5 milyon Türk vatandaşı yalnızlığını Facebook sayesinde dünya ile paylaşıyor. Kimi taa Japonya'daki arkadaşına yazıyor, kimi taa Güney Afrika'dan gelen mesajları okuyor. Bilim adamları bunu incelemeye başladı. Gerçekten Türk halkının Facebook denilen bu siteye ilgisi neden çok fazla? 


ABD, İngiltere ve Kanada'dan sonra dördüncü ülkeyiz. Toplam nüfusun yüzde beşi Facebook'ta dolaşıyor. Facebook'ta en çok itibarı, her konuda olduğu gibi ünlüler görüyor. 


Bazılarının listesinde beş bin arkadaşı var. Hatta kontenjanı dolup, kapananlar var. Ne kadar üzücü bu ilgi görenlerin çoğunun Facebook'tan haberi bile yok. İsimlerini kullanan sahtekarlar yani çakmalar halkı aldatıyor. 


İşte Bugün yazarı Aykut Işıkların Facebook gözlemleri;


(...) Facebook listelerinde o kadar çok sahtekar var ki. Kendini ünlü şarkıcının yerine koyup, genç kızlar ile mektuplaşıyorlar. Gençlerin onları anlaması çok zor. Kimliğine büründüğü kişiyi çok yakından tanıdıkları için ikna edebiliyorlar. İşte size çakma ünlülerin listesi. 


Bunların çoğunu bizzat kendi çabamla çözdüm. Ne kadar uğraştılar ise de yakayı ele verdiler. Son zamanlarda liseli genç kızların en sevdiği şarkıcı olan Murat Boz'un pek çok korsan sitesi var. Onların hepsi 'çakma Murat'... Sakın aldanmayın. 


En çok arkadaş olunmak istenen bir başka şarkıcı Tarkan'ı da unutun. Tarkan'ı sevenlerin kurduğu fan kulüpleri var. Siz Tarkan diye bu hayranlar ile konuşuyorsunuz. Onlar da sizinle bir güzel dalga geçiyor. Ebru Gündeş'in kaç tane Facebook listesi var. Acaba Ebru, bilgisayar başına hiç geçiyor mu? 


Sibel Can her yerde 'Aman sakın aldanmayın. Ben Facebook'ta yokum' diyor. Ama binlerce üyeden oluşan Fan Kulüpleri adına her şeyi yapıyor. Aynen Beyazıt Öztürk gibi. Geçen gün Çelik'in ismini kullanan uyanıkları yakaladım. Çelik de Facebook'ta yok. İbrahim Tatlıses ile Özcan Deniz'in adını kullanan sahtekarlar da var. 'Sen kimsin? diye sıkıştırınca 'Ben onların hayranıyım' diyor. Ama saf kızlara öyle demiyor. Gülben Ergen, Yeşim Salkım, Hülya Avşar gibi bazı şöhretler bu işi Fan Kulüpleri'ne havale etmiş. Hayranlar ile kontağı Fan Kulüp'teki görevliler kuruyor. 


Onlar da sahtekarları çok çabuk yakalayıp, kendi yöntemlerinle cezalandırıyor. Birileri Deniz Seki'nin adını kullanıyor. Hadise daha Türkiye'ye gelmeden Facebook'ta sahteleri dolaşmaya başlamıştı. Başta Kurtlar Vadisi dizisi oyuncuları olmak üzere bütün dizi kahramanlarının (Polat Alemdar) sahteleri dolaşıyor Facebook ortamında. 


Burcu Kara'dan tutun Özgü Namal, Bergüzar Korel, Gülse Birsel gibi sevilen tüm oyuncuların sahteleri var. Peki sanatçıların gerçek listesi mi yoksa çakması mı nasıl anlayacağız derseniz... İşte bunu anlamak zor. Bazı ünlüler kim başvurursa listesine alıyor. Kimisi ise sadece arkadaşlarını. Siz her koşulda uyanık olun. Sır vermeyin, davetlere gitmeyin, fotoğraf göndermeyin yeter. Tabii ev adresi de bildirmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder