30 Ocak 2011 Pazar

Merter köprü altında zorla ilişki iddaası


SAMSUN'da 19 yaşındaki Ferhat D. ve kardeşi 17 yaşındaki O.D., 23 yaşındaki E.Y. isimli genç kızla zorla cinsel ilişkiye girdikten sonra altın küpe ve yüzüğünü aldıkları iddiasıyla hakim karşısına çıktı.
Suçlamaları kabul etmeyen iki kardeş adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

İlkadım İlçesi Liman Mahallesi'nde oturan Ferhat D. ve kardeşi O.D. iddiaya göre bir hafta önce Canik İlçesi Belediyeevleri Mahallesi'nde oturan E.Y. isimli kızla İlkadım İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda karşılaşarak arkadaş oldu. İki kardeş daha sonra E.Y.'yi bir otomobile bindirerek Batıpark dolgu sahasına götürüp burada köprü altında zorla cinsel ilişkiye girdi. Daha sonra iki kardeş E.Y.'nin altın küpe ve altın yüzüğünü alarak şehir merkezine bırakıp ayrıldı. E.Y. bu olayın ardından polis merkezine giderek iki şüphelinin rızası olmadan cinsel ilişkiye girdiğini ve ziynet eşyalarını çaldıklarını söyleyip eşgallerini vererek şikayetçi oldu. Şikayet ardından sağlık kontrolünden geçirilen E.Y.'nin başına gelecek olaylara karşı kendisini savunabilecek ve karşı koyabilecek durumda olduğu belirlendi. 

Şikayet ardından soruşturma başlatan polis şüpheli kardeşleri yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler polis merkezinde E.Y. tarafından da teşhis edildi. Polis ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen Ferhat D. ve O.D. kardeşler adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılar adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

4 yorum: