2 Şubat 2011 Çarşamba

Bir nuramalı hacker aranıyor


Dünyanın en büyük ikinci hacker’ı olan Türk yakalandı. Polis 1 numaranın peşinde...

FBI’ın, dünyanın ikinci ‘hacker’ı olarak gösterdiği Türk yakalandı. Polis şimdi dünyanın 1 numaralı ‘hacker’ını, banka hesaplarını boşaltmadan yakalamak amacıyla harekete geçti. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, interaktif dolandırıcılara karşı peş peşe darbe indiriyor. Ekipler, geçen yıl Ukraynalı ünlü hacker Maksym Yastremsky’i Antalya’da 5 yıldızlı bir otelde yakaladı. Ardından da dünyanın ikinci hackeri olarak gösterilen "Begate" rumuzlu Ercan Fındıkoğlu’nu da yakalayan polis, sanal dünyanın bir numaralı hackeri olduğu iddia edilen zanlının peşine düştü. yıl süren "Sanal Deprem" kod adlı soruşturmada, zanlı Fındıkoğlu’nun İsrailli hacker Udi’den destek aldığı ortaya çıktı. 

TÜRK POLİSİ FBI İLE İŞBİRLİĞİ YAPTI 

Polisin zanlı Fındıkoğlu’nun bilgisayar şifrelerini kırması sonucunda Fındıkoğlu ile Udi’nin işbirliği içinde olduğu belirlendi. Rusya’nın Novasibist şehrinde yaşayan Fındıkoğlu’nun ayrıca Türkiye’ye geldiğinde, Udi kod adlı hacker ile yüz yüze görüştüğü belirlendi. Ancak Udi’nin açık kimliğine henüz ulaşılamadı. Fındıkoğlu emniyetteki sorgusunda Udi rumuzlu İsrailli hacker hakkında bilgi vermedi. Polis Udi’nin yakalanması amacıyla İsrail polisi ve FBI ile işbirliğine gitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder