2 Şubat 2011 Çarşamba

Pkk ( dengesiz team ) hacker timi çökertildi



Şanlıurfa'da yapılan operasyonda, terör örgütü PKK adına çalışan ve kendilerine 'Dengesiz Team' adını verdikleri hacker timi çökertildi.
Şahısların, şimdiye kadar 600 bin kredi kartı bilgilerine ulaşarak milyonlarca TL'lik para akışını gerçekleştirdikleri ve aynı zamanda başta AK Parti ve MHP olmak üzere birçok siyasi partiyi de örgüt adına hackleyerek onun yerine propaganda amaçlı bildiriler yayınladıkları ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele ekipleri, 6 ay önce kredi kartı mağduru bir şahsın şikayeti üzerine harekete geçerek, PKK'nın hacker timine götüren bulgulara rastladı.

Polis, söz konusu kişinin kredi kartından bilgisi ve rızası dışında internet üzerinden çeşitli alışverişlerin yapıldığını tespit ederek, bu alışverişlerin internet üzerinden gerçekleştirildiği tarihteki IP numarasını kullanan internet abonesinin Şanlıurfa'da yaşadığını belirledi.

Kapsamlı yapılan çalışmalar neticesinde, kendilerine 'Dengesizler Team' adını veren ve PKK terör örgütü adına kurdukları tespit edilen bir siteye çalışan hacker timine yönelik 6 adrese düzenlenen eşzamanlı operasyonda 3'ü öğrenci, 1'i bayan toplam 6 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada 3 adet diz üstü bilgisayar, çok sayıda cep telefonu, sim kartı, hard disklere ele geçirildi.

Bilişim Suçları Büro Amirliği görevlilerince yapılan incelemede, hard disk içerisinde yaklaşık 600 adet değişik şahıslara ait kredi kartı bilgisine ulaşıldı. Hacker timinin çeşitli firma, kurum ve kuruluşlara ait onlarca web sitesini hacklediği ve bu siteleri kullanarak, binlerce şahsa ait kişisel bilgileri ele geçirdiği, kendi çıkarları için kullandığı belirlendi.

Hacker timinin lideri Egemen K. ile kız kardeşi Şükran K., Mevlüt İ., Yasin A., Mehmet K. ve Murat S., Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder